McC watdoetMcC voorwie locatie contact actueel

 

 

Het project
     Kunst op de
     Hondsrug


Workshops

Het project Kunst op de Hondsrugga naar de website van het project


In 2007 is onder leiding van Marian Kooiman het project Kunst op de Hondsrug gestart. In 2008 ging dit project zijn tweede fase in.
Het project had als doel de creativiteit van mensen te stimuleren vanuit een cultuurhistorisch perspectief. Onder leiding van professionele kunstenaars kregen amateurs de kans ervaring op te doen op het gebied van schrijven, dichten, schilderen, etsen, muziek etc. en/of die ervaring verder te verdiepen.

Alle activiteiten vonden plaats in en rondom De Barn in Midlaren en het kerkje te Noordlaren. Geïnspireerd door de rijke cultuurhistorische geschiedenis van de Hondsrug, waarvan in de omgeving van de Barn heel veel sporen zijn terug te vinden, werden de deelnemers uitgenodigd hun impressies en emoties uit te drukken in een kunstwerk. Ook verschillende scholen in de omgeving namen deel aan het project.

Inmiddels is het project afgerond, maar via de koppeling op deze pagina is de website van het project Kunst op de Hondsrug, met alle foto's en activiteiten nog in te zien voor belangstellenden.

(Klik op het logo van het project om naar de website te gaan)